درمان ضعف اعصاب با عسل طبیعی

یکی از بزرگترین مشکلات انسان در دنیای امروز، تحمل استرس بسیار زیاد و وجود بیماری های عصبی می باشد. با توجه به ترکیبات موجود در عسل، خواص آن برای اعصاب بسیار زیاد بوده و می تواند منبع بسیار موثر در کاهش استرس و اضطراب محسوب شود.

خواص عسل برای مغز و اعصاب

عسل به آرامش اعصاب و رفع خستگی کمک می کند. گلوکز موجود در عسل برای کار سلول های عصبی ضروری است. این ماده به سرعت در خون جذب می شود، که باعث آرامش و کاهش اختلالات روانشناختی می شود. مطالعات متعددی در عسل نشان می دهد که ضد اضطراب، ضد افسردگی، ضد تشنج، و اثرات ضد درد و محافظت از سیستم عصبی مرکزی دارد.

علت ضعف اعصاب، خستگی و تخلیه‌ انرژی سیستم عصبی مرکزی است و عسل طبیعی به علت پخش سریع در خون، مانع از تخلیه انرژی سیستم عصبی مرکزی شده و به درمان ضعف اعصاب کمک می کند.

عسل خام و پلی فنل عسل، التهاب عصبی ناشی از میکروگلیا را که از طریق نوروتوکسین های ایمنی زا یا آسیب ایسکمی ایجاد می شود، به طور قابل توجهی کاهش می دهد. پلی فنل های عسل با التهاب عصبی در هیپوکامپ، یک ساختار مغزی که در حافظه نقش دارد، مقابله می کنند.

درمان افسردگی با عسل

از خواص عمومی عسل های طبیعی ایجاد حس آرامش و رفع استرس است. عسل ماده ای آرامبخش و نشاط آور است که مصرف آن باعث ترشح هورمون سروتونین (هورمون شادی) در بدن می گردد و ترکیباتی مانند کامپفرول و کوئرستین در آن می تواند در بهبود افسردگی های کوتاه مدت موثر باشد. پزشکان طب ایرانی بر این باورند عسل با طبع گرم خود سردی و برودت مغز را که از عوامل افسردگیست درمان می کند و مصرف آن همراه با سایر مواد و خوراکی های طبیعی مانند عرق بهار نارنج می تواند در ایجاد حسی بهتر به بیمار کمک کند.

نوشیدن مخلوط عسل و شیر ولرم قبل از خواب برای افراد مبتلا به افسردگی انرژی از دست رفته را جبران می کند و تا حدی در بهبود خواب شبانه بیمار اثرگذار است.

مصرف منظم عسل طبیعی در کاهش علائم جانبی افسردگی نیز موثر است. برای مثال معده دردهای عصبی را آرام کرده و دردهای عصبی معده را التیام می بخشد. در بهبود سر درد ماده ای مفید است و کمبود انرژی را جبران می کند. طعم شیرین و قندهای موجود در آن موجب ایجاد تمرکز می شود و از زوال عقل جلوگیری می کند.

حفاظت از سلول‌های مغزی در برابر پیری:

استرس اکسیداتیو می‌تواند روی عملکرد سلول‌های عصبی اثر بگذارد و سبب پیری و آسیب‌های شدید مغزی شود. یکی دیگر از ترکیبات آنتی اکسیدانی موجود در عسل، آپی ژنین‌ها هستند که علاوه بر مهار استرس اکسیداتیو، باعث بهبود جریان خون در ناحیه هیپوکامپ مغزی می‌شوند. به این ترتیب می‌توانند سبب حفاظت از سلول‌های مغزی در برابر پیری و التهاب شوند.

تقویت حافظه:

اسید الارژیک، یکی دیگر از ترکیبات فنولی است که علاوه بر میوه و سبزی در عسل نیز یافت می‌شود و می‌تواند باعث افزایش تکثیر سلول‌های مغزی و بهبود حافظه شود. بنابراین مصرف عسل به ویژه در سنین مدرسه، در تقویت حافظه نقش به سزایی دارد.

جلوگیری از مرگ سلول‌های مغزی: 

در مطالعات اخیر هم‌چنین نشان داده شده است که ترکیبات موجود در عسل طبیعی می‌توانند از مرگ سلول‌های عصبی، از طریق آپاپتوز و نکروز جلوگیری کنند.

کاهش افسردگی و بهبود اضطراب: 

هم‌چنین یکی دیگر از بررسی‌های انجام شده در مورد عسل، نشان داده که عسل با تحریک اعصاب مرکزی، می‌تواند سبب کاهش افسردگی و بهبود اضطراب شود.

 

عسل کوهدار
دیدگاه کاربران
1 دیدگاه
  • 20 دی 1402 / 4:10 ب.ظ

    سلام وقت بخیر. خدا قوت. در مسیری بسیار خوب در راه هستید که هم برای شما سود و برکت در راه داره و هم برای مصرف کننده شفا و پیشگیری از امراضی که شایع هست. بنا بر این خرید عسل هزینه نیست و یک سرمایه گذاری برای تمام افراد خانواده است. موید و منصور باشید. البته این هم متذکر بشم که عسل‌های عالی شما در کنار همون کره یا روغن حیوانی منطقه خودتون چیز دیگه ای میشه.

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *