عسل برای زنان باردار | فواید + مقدار مجاز مصرف

یکی از باورهای غلط که در میان نسل های پیش از ما رواج داشته، مضر بودن عسل برای زنان باردار است. این درحالی است که امروزه پزشکان بر این باورند که نه تنها عسل ضرری برای زنانی که منتظر تولد فرزندشان هستند ندارد بلکه مصرف آن به صورت مداوم و به اندازه، فواید بی نظیری برای این گروه دارد که در ادامه به برخی از آنها خواهیم پرداخت.

فواید خوردن عسل برای زنان باردار

مصرف عسل به خصوص در ماه های ابتدایی بارداری فواید گوناگونی برای مادر دارد. عسل طبیعی  باعث تقویت عمومی بدن و انرژی بخشی به مادر می گردد. سستی بدن به ویژه ماه های نخست را که بدن دستخوش تغییرات بزرگ شده را برطرف می کند. تهوع های مادر را کاهش می دهد و ویار های ناخوشایند را بهبود می بخشد.

در طب سنتی از فواید مصرف عسل در دوران بارداری بسیار صحبت شده است مانند:

  • تقویت سیستم ایمنی بدن
  • رفع بی خوابی در دوران بارداری
  • برای از بین بردن سوزش سر سینه در زمان بارداری
  • جهت تقویت قلب در زمان بارداری
  • درمان کننده کم خونی
  • جلوگیری از آلرژی
  • هضم بهتر غذا
  • محافظت از جنین در مقابل رادیکال های آزاد

فواید خوردن عسل در ماه آخر بارداری

در ماه آخر بارداری جنین به مقدار قابل توجهی رشد کرده است. سر و یا پاهای او معمولا به نواحی زیر معده و دیافراگم فشار می آورد. این مسئله احتمالا مشکلات گوارشی خصوصاً معده دردها و سوزش سر دل شما را تشدید می‌کند. با توجه به فواید عسل طبیعی برای دستگاه گوارش، می‌توانید با خوردن عسل در ماه آخر بارداری:

  • از شر مشکلات گوارشی خود راحت شوید.
  • با تقویت ذخایر بدنی، خود را برای شیر دهی آماده کنید.

 

مقدار مجاز مصرف عسل در بارداری

همه می دانیم که هر چیزی تا زمانی مفید است که در حد اعتدال مصرف شود و عسل نیز از این قاعده مستثنی نیست. ۳ تا ۵ قاشق غذاخوری عسل (معادل ۱۸۰ تا ۳۰۰ کالری) در هر روز بی ضرر است. چون هر قاشق غذاخوری حاوی ۶۰ کالری است. کالری دریافتی از قندهای ساده نباید از ۱۰ درصد کل کالری مورد نیاز در دوران بارداری بیشتر باشد.(حدود ۱۸۰۰ تا ۲۴۰۰ کالری در روز)

آیا واقعا عسل در بارداری ضرر دارد؟

یکی از سوالاتی که زیاد پرسیده می شود این است که چرا در دوران بارداری نباید عسل خورد؟ قبل از اینکه جواب داد بهتر است در مورد منع خوردن عسل برای کودکان زیر دو سال کمی توضیح بدهیم تا بتوان درباره اصل موضوع سخن گفت؛ معده نوزادان به خاطر اینکه به طور کامل مقاوم نشده ممکن است در مقابل باکتری های مختلف آلوده شده و مشکلاتی برای آن ایجاد شود.

عسل ممکن است حاوی باکتری هایی باشد که احتمال دارد در روده نوزاد جوانه بزنند و باعث بوتولیسم شوند، بیماری نادری که حتی در مواردی می تواند باعث فلج شود و بالقوه کشنده است. روده نوزادان به اندازه کافی بالغ نیست که باکتری ها را از بین ببرد، بنابراین باید عسل را تا 2 سال اول زندگی از کودک خود دور نگه دارید.

اما بر خلاف کودکان، معده افراد بزرگسال قادر است باکتری‌های موجود در عسل را کاملا کنترل کند. تحقیقات نشان می‌دهد حتی اگر باکتری‌ها بتوانند از معده مادر عبور کنند، بعید است این باکتری ها از مادر به جنین داخل رحم منتقل شوند.

حتی در موارد نادری که زنان باردار به بیماری بوتولیسم مبتلا شده‌اند، این بیماری در نوزادان آنها تشخیص داده نشده است. بنابراین خوردن عسل در بارداری نمی تواند برای سلامتی مادر و جنین تاثیر منفی داشته باشد.

نتیجه گیری:

به طور کلی عسل یک جایگزین عالی برای شکر سفید است و حاوی بسیاری از فواید سلامتی می باشد. شما میتوانید با خیال راحت در دوران بارداری عسل مصرف کنید.

ضروری است عسلی که خریداری می کنید خالص و ترجیحا ارگانیک باشد، اگر باز هم درمورد مصرف عسل نگران بودید بهتر است با پزشک خود مشورت کنید.

عسل کوهدار
ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *